Bragdøya Kystlag er eier av en rekke båter i ulike størrelser og til ulike bruk. Som kystlag er vi opptatt av å fremme bevaring og allmenn bruk av tradisjonelle fartøyer. Vi har derfor overtatt flere gamle, verneverdige trebåter som vi har satt i stand. Mesteparten av restaureringen blir gjort av kystlagets to egne båtbyggere, mens vedlikeholdet i stor grad blir gjort på dugnad av kystlagets medlemmer. De større båtene blir flittig brukt til medlemsaktiviteter. Mange av småbåtene er tilgjengelige til allmenn bruk.

Større fartøy

Dagmar Los

Dagmar ble bygd av båtbygger Nils Eriksen i Narviken ved Søndeled (Risør) i 1900. Den 36 fot lange skøyta var byggenummer 47. Den var originalt bygd som losskøyte til los Martin Nilsen, Rauane ved Kragerø.

Les mer

Nesebuen

Nesebuen er en 48 fot risørbygd fiskeskøyte fra 1948. Den ble opprinnelig bygd som “Galant” til Flekkerøya for Peder og Bjarne Pedersen.

Les mer

Pil

Risørskøyte på 35 fot med utvendig ror. Bygget i Risør, sannsynligvis på Barmen, i 1922. Den har fungert som reketråler med mesteparten av sitt aktive liv i tjeneste langs Østfolds kystlinje og med base i Utgårdskilen på Hvaler.

Les mer

Lister

S/S Lister er bygd på Lista i 1976/77 av båtbygger Karsten Brekne ved Lista treskipsbyggeri. Den ble sjøsatt 25.mars 1977. Båten ble konstruert etter modell av en dekket listerbåt fra 1865, som ble funnet på Stavanger sjøfartsmuseum.

Les mer

Tausa

Tausa bygget i 1980 av båtbygger Terje Kjærgård, i Randesund. Byggemetode er stripplanker på laminert spanter med under hengende armert betong kjøl. 34 fot, 43 fot med klyverbommen ute. Bragdøya kystlag er båtens 3. eier. Kjøpt for 1 krone med klausul i at båten ikke skal skifte eier igjen.
Båten er i god stand, men noe arbeid er det.

 

Mellomstore fartøy

Lille Sørlandet

Navnet Lille Sørlandet har blitt hengende ved denne store, hvite livbåten på 23 fot, fire årepar, seilrigg og med sitteplass til ca 40 personer. Hun er den eneste kjente som er igjen av de gamle trelivbåtene til Fullriggeren og hadde fast plass på byssetaket i gamle dager.

Prikken

"Prikken", som en gang tilhørte operasangerinnen, Kirsten Flagstad, har vært under bearbeiding på Bragdøya i minst 20 år. Mange kystlagsmedlemmer har gått lei i prosessen med å bringe båten tilbake til noe som ligner på fordums prakt. Prikken ble i 2016 sjøsatt etter veldig mange års arbeid.

 

Makasi

Skjærgårdskrysser bygd i 1963 ved Sauviks båtbyggeri på Moen i Risør. Makasi er 23 fot og har en 10 hk Albin bensinmotor. Opprinnelig hadde Makasi bermudarigg med to forseil, men forseilene er nå byttet ut med rullefokk. Bragdøya kystlag overtok Makasi i 2014.

Therese

Dette skal også være en liten tekst om den store båten Songvaar.

Makasi

Skjærgårdskrysser bygd i 1963 ved Sauviks båtbyggeri på Moen i Risør. Makasi er 23 fot og har en 10 hk Albin bensinmotor. Opprinnelig hadde Makasi bermudarigg med to forseil, men forseilene er nå byttet ut med rullefokk. Bragdøya kystlag overtok Makasi i 2014.

Ravnø

 

 

Grimstadsjekta

Nyttefartøy

MS Bragdøya

  • MS BRAGDØYA - Ex "HANKØ" - Ex "RUTINA"
  • Kallesignal:  JWQV
  • Byggested:  Sagvåg
  • Bygd ved:    Risnes & Sønner AS  -  År: 1985

Les mer

Bragdøyabåten

Bragdøyabåten er kystlagets rutebåt, og trafikkerer mellom jaktodden i Auglandsbukta og Bragdøya flere ganger daglig.

Les mer

Mannskapsbåten

I denne lille teksten står det også en kort tekst om båten Pil.

Bentsen

Dette skal også være en liten tekst om den store båten Songvaar.

Streif

Arbeidsbåten som kystlaget overtok da arbeidsprosjektet på øya terminerte. Streif har fraktet folk og varer, slept robåter og brøytet is i mange år.

Les mer

Napp

Her står det også et kort sammendrag om båten Nesebuen.

 

Småbåter

Skårungen

Åvik

Lille Matilde

Miljø

Takle

Jan

Peder

Ole

Grønningensjekta

Holmsbuprammen

Jarlsby

Trygve Lie

Jensa

Leirgul

 

X