Våre båter

Bragdøya Kystlag er eier av en rekke båter i ulike størrelser og til ulike bruk. Som kystlag er vi opptatt av å fremme bevaring og allmenn bruk av tradisjonelle fartøyer. Vi har derfor overtatt flere gamle, verneverdige trebåter som vi har satt i stand. Mesteparten av restaureringen blir gjort av kystlagets egne båtbyggere, mens vedlikeholdet i stor grad blir gjort på dugnad av kystlagets medlemmer. De større båtene blir flittig brukt til medlemsaktiviteter. Mange av småbåtene er tilgjengelige til allmenn bruk.

Større fartøy

Dagmar Los

Dagmar ble bygd av båtbygger Nils Eriksen i Narviken ved Søndeled (Risør) i 1900. Den 36 fot lange skøyta var byggenummer 47. Den var originalt bygd som losskøyte til los Martin Nilsen, Rauane ved Kragerø.

Nesebuen

Nesebuen er en 48 fot risørbygd fiskeskøyte fra 1948. Den ble opprinnelig bygd som “Galant” til Flekkerøya for Peder og Bjarne Pedersen.

Pil

Risørskøyte på 35 fot med utvendig ror. Bygget i Risør, sannsynligvis på Barmen, i 1922. Den har fungert som reketråler med mesteparten av sitt aktive liv i tjeneste langs Østfolds kystlinje og med base i Utgårdskilen på Hvaler.

Lister

S/S Lister er bygd på Lista i 1976/77 av båtbygger Karsten Brekne ved Lista treskipsbyggeri. Den ble sjøsatt 25.mars 1977. Båten ble konstruert etter modell av en dekket listerbåt fra 1865, som ble funnet på Stavanger sjøfartsmuseum.

Mellomstore fartøy

Limfjordsjekta

22 fot seilsjekte fra Limfjorden.
Gaffelseil, fokk og toppseil.
Ny 2020.
Bygget på Bragdøya av H. Danielsen og J. Grimstad

Lille Sørlandet

Navnet Lille Sørlandet har blitt hengende ved denne store, hvite livbåten på 23 fot, med fire årepar, seilrigg og sitteplass til ca. 40 personer. Hun er den eneste kjente som er igjen av de gamle trelivbåtene til Fullriggeren Sørlandet, der hun hadde fast plass på byssetaket i gamle dager.

Prikken

"Prikken", som en gang tilhørte operasangerinnen, Kirsten Flagstad, har vært under bearbeiding på Bragdøya i minst 20 år. Mange kystlagsmedlemmer har gått lei i prosessen med å bringe båten tilbake til noe som ligner på fordums prakt. Prikken ble i 2016 sjøsatt etter veldig mange års arbeid.

 

Makasi

Skjærgårdskrysser bygd i 1963 ved Sauviks båtbyggeri på Moen i Risør. Makasi er 23 fot og har en 10 hk Albin bensinmotor. Opprinnelig hadde Makasi bermudarigg med to forseil, men forseilene er nå byttet ut med rullefokk. Bragdøya kystlag overtok Makasi i 2014.

Grimstadsjekta

Ravnø

 

 

Therese

Gakk

Andunge på 22 fot. Konstruksjon fra 1944. Bygget i glassfiber/polyester ca. 1975. Seilareal ca. 13 kvm. Seiles av 2-3 pers. Kjøpt av kystlaget i 2020.

Herman

Yngling på 21 fot, konstruert i 1967 av Herman Linge. Anskaffet for en rimelig penge, og tatt i bruk av kystlaget i 2022.

Nyttefartøy

MS Bragdøya

  • MS BRAGDØYA - Ex "HANKØ" - Ex "RUTINA"
  • Kallesignal:  JWQV
  • Byggested:  Sagvåg
  • Bygd ved:    Risnes & Sønner AS  -  År: 1985

MB Høllen

Bragdøyabåten

Bragdøyabåten er kystlagets rutebåt, og trafikkerer mellom Lumber og Bragdøya flere ganger daglig.

Bentsen

Taubåt som brukes til isbryting samt andre små og større oppdrag.

Mannskapsbåten

Ombygd livbåt, som brukes til transport av kystlagsmedlemmer og utstyr.

Napp

Brukes til transport til Grønningen.

Sertifisert for 12 personer.

 

Småbåter

Skårungen

Åvik

Lille Matilde

Miljø

Takle

Jan

Peder

Ole

Grønningensjekta

Holmsbuprammen

Jarlsby

Trygve Lie

Jensa

Leirgul

 

X