Aktiviteter

Forslag til sommeraktiviteter på Bragdøya

1. Kjøp en is eller noe annet godt i kafeen i Saltebua. Kafeen er åpen hver hver dag fra 26.juni til 8.august, fra 11-19 (forbehold om at den kan stenge noe tidligere ved dårlig vær).

2. Ta deg et bad i lagunen, en sandstrand velegnet for barnefamilier. Her er det langgrunt, og på stranda kan du ligge og sole deg eller bygge fine sandslott. Eller kanskje du heller vil finne ditt eget "hemmelige" badested rundt på øya?

3. Se deg rundt på kystkultursenteret. Det er makrellutstilling i Saltebua, gamle motorer i motorbua og flere fine, gamle båter ved brygga. Kanskje er du så heldig å treffe på båtbyggerne i snekkerverkstedet?

4. Gå korte eller lange turer på øya. Du kan følge blåmerket løype, eller utforske øya på kryss og tvers. Gratis turkart finner du i kafeen. Det går villsauer på Bragdøya hele året. Har du sett dem?

5. Ta med familien på overnatting. Ta med eget telt og camp gratis på øya, eller lei en enkel hytte eller et rom i villaen.

6. Prøv fiskelykken fra en av de mange gode fiskeplassene, eller fang krabber fra bryggekanten.

7. Lær å ro! Lån en robåt eller en av våre fargerike putter. Ta med egne redningsvester eller lån en av oss.

8. Prøv deg i aktivitetsløpa i "Den glemte dal". Du finner skiltet på veien opp fra stranda.

9. Ta fine bilder og last dem opp på Instagram. Merk disse med #bragdøya så flere kan se hvor fantastisk denne øya er!

10. Historisk vandring. Det er mye spennende historie på Bragdøya, og mange små perler rundt omkring på øya. Hent et turkart i kafeen, og se om du finner disse stedene.

  • Thaulows hus
  • Krigsminnesmerke
  • Dampskipsbrygga
  • Majoren
  • Chausséen
  • Bragdøytangen
  • Kongshavn
  • Tobisen og Aubertdalen

Bragdøya er ikke bare et sommerparadis

Mange forbinder Bragdøya og skjærgården med sol og sommer, et yrende liv på stranda og is-kø i kiosken. Men visste du at det er aktivitet på Bragdøya hele året? Selv om det kanskje ikke frister med et bad, er det fortsatt mye spennende man kan finne på. Gå på oppdagelsestur, prøv fiskelykken, eller slå av en prat med en av de mange frivillige som er ute på øya hver dag. Det er noe helt spesielt med å ta turen over i ruskete høstvær, eller å oppleve øya dekket av frost eller snø. Rutebåten går fra Lumber hele året - og den har ingen værforbehold!

X