Kjøkken og Kafé

Kafé

Kystlaget driver søndagskafé i Saltebua fra første helga i mai til første helga i september. Kaféen serverer vanligvis nystekte vafler, kaffe, is, pølser og mineralvann.

Jobben som kafépersonale på søndagene fordeles blant frivillige i kystlaget som påtar seg en eller flere dager med kafétjeneste. Kaféen tar gjerne imot nye medlemmer til tjeneste. Det kreves ingen spesielle kunnskaper for å bli med og det er trivelig å ha kaféansvar en søndag eller to i løpet av sesongen. Nødvendig opplæring vil bli gitt, og man kan gjerne være to som står i kaféen samtidig. Kafépersonalet må gå ut med første båten kl. 10 og inn med båten kl. 16.

Vil du være med? Kontakt saltebua@bragdoya.no eller ring 38 08 55 66.

Arrangementer

Gjennom sesongen leier kystlaget ut lokaler, i hovedsak Saltebua, til ulike arrangementer. Disse arrangementene utgjør en god og viktig inntektskilde for kystlaget. For å få til dette trenger vi medlemmer som ønsker å bidra til at dette kan gjennomføres på en god måte.

Arrangementene er en aktivitet for deg som liker å jobbe i team, og som trives med å betjene gjester og yte god service. Det er behov for å dekke mange ulike funksjoner, noe som gjør det mulig for de fleste å kunne bidra.

Ved enkelte arrangementer står kystlaget for traktering av gjestene. Vi rigger og pynter bord, hjelper til med å servere mat (som tilberedes av en egen kokk), står i baren, rydder og tar oppvasken, og vinker gjestene av sted fra brygga ved kveldens slutt. Ansvarlige for trakteringsvirksomheten er Ingeborg Andersen og Åse Quidding. De ønsker flere som er interessert i å bidra som trakteringspersonale, enten man vil bidra med forberedelser i forkant eller servering underveis og oppvask og rydding i etterkant.

Ved noen arrangementer er gjestene selv ansvarlig for mat og drikke. Kystlaget stiller da med en vaktmester, med ansvar for å låse opp, vise gjestene til rette, svare på spørsmål og se til at alt er greit ved arrangementets slutt.

Denne formen for dugnad er både gøy og sosialt!

X