Rundtur med omvisning til Bragdøya og Bredalsholmen

Mai, 2024

11mai10:3016:00FremhevetRundtur med omvisning til Bragdøya og BredalsholmenMB Høllen10:30 - 16:00

Mer

Event Details

Bli med på rundtur med MB Høllen til Bragdøya og Bredalsholmen.
Omvisning begge steder inkludert.


Tur 1: Avgang Silokaia 10:30. Retur 13:15

Tur 2: Avgang Silokaia 13:30. Retur 16:00


Pris t/r kr 350,- for voksne og 100,- for barn (4-15 år).

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter: 

Bredalsholmen ligger vest for Kristiansand og her ligger ett av Norges største fartøyvernsenter for verneverdige fartøy bygget i stål. Ved senteret blir flere gamle håndverksteknikker knyttet til stålskipsskipsbygging, holdt levende. Senteret bruker aktivt den gamle tørrdokka fra 1876 med tilstøtende verkstedsbyggninger, kaianlegg, kraner og andre tekniske innretninger. Bli med på omvisningen som omhandler historien som er knyttet til senteret. Varighet: ca. 30min

Bragdøya Kystkultursenter: 

Bragdøya kystkultursenter er ett av Norges største senter for kulturminner langs kysten vår. Her finner du en stor samling av Norges flotteste verneverdige båter. Med eget båtbyggerverktsted og ett levende kystkultursenter. Turen starter fra Saltebua. Omvisningen omhandler historien rundt stedet og kulturlandskapet. Varighet ca. 30 min. Kafeen i Saltebua er åpen.

Båten MB Høllen: 

Ærverdige MB Høllen ble bygd på det nå nedlagte skipsverftet Bentsen og sønner Mekaniske verksted i Ny-Hellesund i 1967. Den ble konstruert på en slik måte at den skulle dekke alle de ulike behovene uthavnen og øyene rundt trengte. Passasjertransport, isbryting, post, vareleveranse og syketransport. Båten gikk i rute mellom Borøya, Skarpøya og Ny-Hellesund i 51 år før ruten ble overtatt av en annen operatør i 2018. Utenom små endringer/tilpasninger er båten unik ved at den er eneste av sitt slag og så å si autentisk, og den er vernet av Riksantikvaren. MB Høllen eies og drives i dag av Bragdøya kystlag, og går i trafikk langs Sørlandskysten om sommeren.

 


Oppmøte ved Silokaia senest 15 minutter før avgang, også om du har forhåndsbestilt billett.


 

Tid

(Lørdag) 10:30 - 16:00

X