Ravnedans 2022

Juli, 2022

06jul(jul 6)17:3007(jul 7)10:15Ravnedans 202217:30 - 10:15 (7)

Mer

Event Details

6. juli drar Ravnedans ut i den sørlandske skjærgården! Ravnedans har lang tradisjon med en vandreforestilling i Ravnedalen. I år vil møtet mellom natur og kunst skje i nye omgivelser: Bragdøya. På Bragdøya inviteres alle til en kveld dedikert til møtet mellom hav, strand, furuskog, kunst, grilling og dans. Ta med deg venner, solkrem, grillmat og nysgjerrighet og opplev to forestillinger på en av kristiansands naturperler.

Billetten inkluderer alle aktivitetene på øya.

Program:

17.30 og 18.15 Båttur fra Kristiansand sentrum

19.00 Passing Through Landscapes av Katarina Skår Lisa og Ramona Salo

20.00 Grill og sørlandsviser

21.00 Stories of Stavgersand av MÅGÅ

22.30 Atlantic Pub med Bragdøya Kystlag

Hver halvtime mellom 22.30 og 00.00: Returbåt til Kristiansand sentrum

Neste morgen:

09.00 Ravnbad

09.30 Morgenklasse

Fra kl. 10.15 og utover: Returbåt til Kristiansand sentrum

Vi oppfordrer alle som har mulighet til å sove over på øya. Ønsker du bli over natten gjelder billetten også for returbåt neste dag.

—————————————————————————————————-

Om Passing Through Landscapes:

Passing through landscape is a project and process collaboration between the textile- and fashion designer Ramona Salo Myrseth and performer- and choreographer Katarina Skår Lisa.

The project is a continuation of the duo’s practice and series of performances that has been made in recent years. The work is a poetic contemplation on the nature of relations, our heritages and the care of our living landscape. With visual and tactile elements and movements they aim to weave and reflect upon a common sea Sámi legacy, bringing personal stories together as contemporary storytelling.

Passing Through Landscape was first shown as a performance-installation at PAO Festival- No Silence/ No Sound- How to hear a performance? In 2019. Later the title Passing Through Landscape became the name of a travel archive of places and creations that Ramona and Katarina have made and visited. At Ravnedans Katarina has invited Ramona to share their process work at Bragdøya, the island in the Kristiansand’ s fjord. The fjord and the meeting with the island becomes a symbol of a liminal time and space. At Bragdøya the audience can gather around, listening to and witnessing the fjord, whilst remembering all relations.

Om Stories from Stavgersand:

På grunn av matmangel og nød har måkene måttet evakuere øyene i skjærgården og trukket inn til sentrum. De er desperate og aggressive, og dersom du ikke passer deg rapper de cheeseburgeren ut av hånda på deg.

I Stories from Stavgersand inviterer teaterkompaniet MÅGÅ med seg publikum andre veien: ut av byen, inn i naturen – til øyene måkene har måttet flykte fra. Her vil det forlatte måkehabitatet møte Øyvind Rimbereids fremtidsvisjon Solaris korrigert. I Rimbereids dystopiske drama møter vi menneskene 400 år fram i tid. På grunn av miljøkatastrofer har byene nå blitt ubeboelig, og menneskene må søke tilflukt i de tomme oljebrønnene. Stories from Stavgersand er en pilegrimsreise i balansepunktet mellom måkenes og menneskenes perspektiv. Er det menneskene som ser på måkene eller er det måkene som ser på oss mennesker?

Om overnatting:

Ta med deg sovepose og hengekøye/telt og bli med på Ravnecamp. Vi lager leir og gjennomlever sommernatten i fellesskap. Kanskje blir det nattbad, spøkelseshistorier og stjernetitting? Vi tror i alle fall at natten kommer til å gi oss den der dype søvnen som kan inntreffe når kveldens sanseinntrykk synker inn og den svale hav-vinden blåser gjennom furutrærne.

Hvis du ikke har telt eller sovepose kan du reservere en plass i hytteleiren her: https://ravnedans.ticketco.events/no/nb/e/hytteleir

Om Bragdøya:

Bragdøya er et kommunalt friområde i hjertet av Kristiansands byfjord. Bragdøya er populært besøkt om sommeren og vi anbefaler dem som har anledning til å bli værende på øya utover neste dag for å få med seg mest mulig av hva øya har å by på. Bragdøya er på mange måter en typisk sørlandsk skjærgårdsøy, småkupert med knauser og knatter, lune søkk og jordlapper innimellom som gir rom for et mangfoldig plante- og dyreliv. I tillegg til skog, myr og gammelt kulturlandskap finner man fine sandstrender og lune svaberg perfekt for soling og badeliv.

På vestsiden av øya er det kafé og utlån av robåter og putter. Badebåten MS Bragdøya har fast stoppested her flere ganger daglig, hvis du vil ta deg en lengre rundtur i skjærgården. Vil du ha deg en spasertur kan du følge en av de merkede turløypene i variert natur eller utforske de mange spennende stedene på øya på egenhånd. Turkart er tilgjengelig i kaféen. For de sporty er det en egen aktivitetsløype i Den glemte dal.

Se Bragdøya Kystlags forslag til aktiviteter: https://www.bragdoya.no/index.php/besokende/opplevelser-2/

Tid

6 (Onsdag) 17:30 - 7 (Torsdag) 10:15

X