Kongens fortjenstmedalje til Sigbjørn Ubostad

Kongens fortjenstmedalje til Sigbjørn Ubostad

Sigbjørn Ubostad har blitt tildelt Kongens fortjenstmedalje for sitt mangeårige arbeid i Bragdøya kystlag generelt, og på Grønningen fyr spesielt.

Det er nå 35 år siden Grønningen fyr ble åpnet for allmenheten, og Sigbjørn var en av pådriverne for å få det til. Siden den gang har han vært med på å sørge for at fyret er klart til å ta imot besøkende år etter år. Han har også vært sterkt involvert i en rekke andre prosjekter og aktiviteter i kystlaget opp gjennom årene.

Sigbjørn er engasjert, inkluderende, raus, kunnskapsrik og et skikkelig arbeidsjern. Han brenner for kysten og kystkulturen, og hans engasjement er inspirerende for de rundt han.

Selve tildelingen ble gjort av ordfører Oddvar Skisland ute på Grønningen. Hovedpersonen selv, som var vertskap på fyret, ante ingen ting om tildelingen før brygga var fylt av et knippe inviterte gjester. Ryktene skal ha det til at han egentlig hadde planer om å få vasket den ene veggen på fyrbygningen denne formiddagen..

Vi gratulerer Sigbjørn så mye med en særdeles velfortjent medalje!

 

X